sábado, 13 de abril de 2013

Adéu Europa, adéu.

Errors a preu d’or
Clapa, autor de dos dels cinc gols del Paseo Galan
El Paseo Galan Vilafant va pagar molt cars els seus errors el passat dissabte davant el Sant Julià de Ramis i va dir pràcticament adéu a Europa després d’empatar a cinc gols amb els gironins, el mateix resultat del partit d’anada. Els locals van remuntar el marcador de dos gols de desavantatge en dues ocasions i quan van anar per davant no van saber mantenir la renda favorable. El Sant Julià va treure molt profit de les badades vilafantenques. Les dues grans novetats en les files locals van ser la presència d’Àlex a la porteria que substituïa a Font, lesionat i Adri, que es perdia el partit per sanció. Els gironins ben aviat ensenyaven les seves cartes amb dues arribades de perill que Àlex evitava que acabessin en gol. Però una setmana més, els locals perdien una pilota absurda en atac que generava un contracop letal del Sant Julià que culminava en gol Jordi. El Vilafant buscava l’empat i Nelson als pocs minuts estava molt a prop d’aconseguir-ho amb un remat de dins l’àrea que marxava fregant el pal de la porteria visitant. Poca cosa més va fer un Vilafant estèril que va perdre infinitat de pilotes i va errar moltes passades fàcils quan intentava armar contres perilloses i en superioritat. Els locals semblaven desaparèixer del parquet i la falta de concentració feia témer el pitjor. A tres minuts pel descans Javier recollia una pilota que queia morta dins l’àrea per marcar el segon del Sant Julià i donar un avantatge clar pels gironins. Pintaven bastos i pel que es veia damunt la pista, no semblava que els locals poguessin capgirar el marcador. A la represa, es van viure els primers minuts amb molta intensitat, i els homes de Martínez i Abulí tornaven a aparèixer a la pista. Primer va ser el jove David qui amb un xut creuat superava el porter visitant i escurçava distàncies. El següent en entrar en escena va ser Linares, que després de recuperar una bola en defensa creuava tota la pista superant un defensa visitant per enviar la pilota al mateix escaire davant la sortida del porter gironí Lluís. Però com ja ve essent habitual en les darreres jornades, els locals van tenir poc temps per celebrar els èxits. Víctor, en una acció molt desafortunada es feia un gol en pròpia porta. A partir d’aquí els vilafantencs tornaren a desaparèixer. Un servei de cantonada molt mal executat donava la bola als peus de Javier que ell solet i de camp a camp es plantava davant Àlex i el superava amb claredat per tornar a donar avantatge de dos gols pels seus. Poca gent presagiava un bon final, però la veu de l’experiència encara havia de dir la seva. Clapa i Xavi prendrien un paper rellevant en els darrer tram de partit. Primer, Clapa robava una pilota al porter i cedia mig gol a Xavi que rematava a plaer. Un minut més tard era Clapa qui empatava el matx finalitzant al segon pal una gran jugada col·lectiva. I en plena eufòria local, ell mateix marcava el gol que donava avantatge als vilafantencs a la sortida d’un corner. Tot feia pensar que no es cauria en l’error de sempre i que els homes del Paseo Galan sabrien mantenir l’avantatge. Però no va ser així, i la falta de tensió es va fer efectiva per enèsima vegada, i això ho va aprofitar molt bé el Sant Julià per empatar l’encontre gràcies a una bona combinació que finalitzava en gol Alex, a només tres minuts pel final. Els dos equips haguessin pogut marcar el sisè i definitiu gol però el marcador ja no  es va moure més. Dos punts més que s’escapen de Vilafant però que mantenen invicte el conjunt local a casa.

VILAFANT FS-FEF: Alex, Xavi, Víctor, Clapa, Marcos, Linares, Haro, Nelson i David.
SANT JULIÀ DE RAMIS: Lluís, Marc, Antonio, Jordi, Alex, Xavier, Joel, Josep, Javier i Ivan.
Gols: 0-1,Jordi(6);0-2,Javier(17);1-2, David(24);2-2, Lina(24);2-2,Victor (pp)(26);2-4, Javier(26);3-4,Xavi(32);4-4,Clapa(33);5-4,Clapa(36);5-5,Alex(37);
Àrbitres: Sr Gomez i  Sr Gonzalez  .
Incidències: els àrbitres van mostrar tartgetes als locals Xavi, Lina, Àlex i Clapa.