domingo, 20 de enero de 2013

Lliçó magistral

Inapel·lables a casa

Victòria clara i contundent del Paseo Galan Vilafant davant el Ripoll, segon classificat a la lliga. Els vilafantencs van ser  superiors a un conjunt ripollès que va quedar sorprès per l’eficàcia defensiva i l’efectivitat dels locals en el primer temps i que va veure com la història es repetia en el segon acte. El homes de Martinez i Abulí es van refer de la severa derrota de la darrera jornada amb un bany de futsal, un gran treball col·lectiu i sobretot amb una actitud extraordinària damunt la pista. No van tardar massa en arribar les ocasions de perill, Marcos (1) va enviar una pilota fora fregant el pal amb quan ho tenia tot a favor per marcar. Però ben aviat es trauria l’espina clavada, primer rematant una falta enganxat al pal de la porteria visitant i després amb un golàs enviant la pilota al mateix escaire després d’una gran acció de Nelson. En només un minut els vilafantencs sorprenien a un Ripoll que no es sabia avenir del que estava presenciant. Els locals, molt ben posicionats i agressius en defensa, evitaven qualsevol reacció dels ripollesos, i feien molt mal en sortides ràpides al contracop. El conjunt visitant va disposar de les ocasions més clares en els darrers sospirs del primer temps enviant una pilota al travesser i després a la base del pal esquerra de la porteria de Font. Als inicis de la represa, declaració d’intencions d’un Ripoll que no es donava per vençut  i que sortia a pressionar la sortida de la pilota dels locals. Primer Sergio i després Gabri creaven les ocasions possiblement més perilloses del conjunt visitant en el segon temps. La resposta va ser imminent, quan Nelson no arribava per poc a una passada de Víctor des de la banda. Els homes del Paseo Galan seguien molt ben posicionats en defensa i treballant les ajudes defensives, i com no aprofitant les sortides ràpides; en canvi els era més difícil tenir possessions més llargues. En els següents minuts, Marcos donava un toc d’alerta al Ripoll amb una acció individual que el porter Pere aconseguia rebutjar. I fregant la meitat del segon acte, arribaven els minuts de glòria de Nelson. Primer una passada en profunditat de Linares l’aprofitava per marcar amb un sensacional xut creuat. I només dos minuts més tard, barret al porter i remat a plaer, sense cap mena de dubte, el gol de la tarda. Això va fer molt mal a un Ripoll que era víctima d’un bany de futsal, però tot i així encara va poder escurçar distàncies amb el gol de Daniel, un gol que els va realçar la moral i els va permetre disposar de dues ocasions de perill més, una de Gabri i una de Daniel que Miguel va rebutjar sota pals. Però quan més pressionava el conjunt visitant arribà la sentència quan Víctor culminava una jugada de falta, això acabà de desinflar un Ripoll que sortia escaldat en la seva visita al Poliesportiu de Vilafant. Nova victòria davant un gran, que dona molta confiança a un Paseo Galan Vilafant de cares al derbi davant l’Esplais de la propera jornada, el dissabte a partir d’un quart de vuit del vespre.

VILAFANT FS-FEF: Jordi, Víctor, Marcos, Miguel, Haro,Xavi, Nelson i Linares
COMFORSA RIPOLL: Pere, Daniel, Cristian, David, Moret, Pere, Gabri, Simón, Sergio i Ramon.
Gols: 1-0,Marcos(4);2-0,Marcos(4);3-0, Nelson(27);4-0, Nelson(29);4-1,Daniel(32);5-1,Victor(35);
Àrbitres: Sr Canals  i Sr Brugué.
Incidències: els àrbitres van mostrar targeta groga als visitants Cristian, Pere i Sergio. Una cinquantena de persones al Poliesportiu Municipal de Vilafant.