domingo, 30 de octubre de 2011

La Fundació brilla en la seva tornada a Figueres

VICTÒRIA I EXECEL·LÈNCIA DE LA FUNDACIÓ

El passat diumenge s’enfrontaven tercer i segon classificat al Municipal de Figueres, i a priori es preveia un gran partit. Les prediccions es van fer certes ben aviat i no van decebre al centenar de persones que van decidir presenciar l’encontre. Una brillant Fundació, que va fregar la perfecció davant un excel·lent Futsal Tiana, que va topar una vegada rere altra amb el bon plantejament defensiu local i la gran actuació del porter figuerenc Toni.

El Tiana va començar l’encontre deixant clar el perquè de la seva posició a la taula, imposant un gran ritme de joc i una intensitat molt alta. Molta circulació, molts moviments, moltes pilotes al pivot, en resum, un seguit d’accions que els permetia generar espais per arribar amb claredat a la porteria local. A mesura que passaren els minuts, els figuerencs es van anar traient la son de les orelles i van començar a tallar passades i disposar de les primeres contres amb cert perill però sense veure el gol. Els del maresme, que mai van baixar la intensitat, ho seguien intentant, i arribant amb molt perill, però novament topaven amb el mur blanc i blau. L’efectivitat que la Fundació no va tenir la setmana passada a Ripoll si va emergir quan Adrià, des de terra i gairebé sense angle etzibava un fort xut que entrava per l’escaire de la porteria de David. I només dos minuts més tard, tornava a ser Adri qui amb un xut des de la frontal ampliava l’avantatge pels figuerencs. Els tianencs no van abaixar els braços i van seguir mantenint el ritme com si res hagués passat, però sense obtenir el seu premi. Amb aquest resultat s’arribava al descans, amb molt bones sensacions pels homes que dirigeix Jaume Abulí. I en aquest partit, sí van obtenir el seu premi, Emili robava una pilota a mitja pista i després de superar un contrari feia una passada al segon pal perquè Juan marqués el tercer. Els figuerencs semblaven tenir el partit controlat, amb una bona teranyina defensiva i una bona sortida en atac. Pocs instants després, arribava la frivolitat del juvenil Ivan, que recollia una pilota dins l’àrea, driblava un defensa i esperava a tenir el porter a terra per marcar el quart i definitiu gol pel seu equip. Quan encara no s’havia ni arribat a l’equador del segon temps, el premi va arribar per el Tiana, i gràcies a una recuperació de pilota, Javier anotava el primer i tant desitjat gol pels del Maresme. Durant la resta de minuts, es van sovintejar les arribades a les dues porteries. L’emoció la va posar el visitant Jordi, quan a dos minuts per la fi va marcar el segon gol pel conjunt visitant, això hagués pogut obrir la porta als dubtes i nervis dels jugadors de la Fundació, però una vegada més, van demostrar la seva qualitat i saber estar i es van acabar fent amb els tres punts. Amb aquesta victòria, els figuerencs tornen a compartir liderat amb la Garriga.

FE Figueres FS: Toni, Javi, Adri, Isaac, Ivan, Juan, Gavi, Marcos i Emili.

Futsal Tiana: David, Javier, Jordi, Carlos, Juan Enrique, Octavi, Oscar, Fabio i Alejandro.

Gols: 1-0, Adri(14); 2-0, Adri(16); 3-0, Juan(25); 4-0, Ivan (26); 4-1, Javier (29); 4-2, Jordi (38).

Incidències: els àrbitres van amonestar amb targeta groga els local Gavi i els visitants Fabio i David.

Un centenar d’espectadors al Pavelló Municipal de Figueres.