sábado, 16 de marzo de 2013

Treuen petroli d'un partit gris

Tres punts d’or per seguir somiant
Tres punts són poques de les coses amb què es pot quedar la plantilla del Vilafant del partit que va disputar el passat dissabte davant el Llagostense. Els locals van aconseguir una victòria en un partit gris, gràcies en part a l’encert del seu porter Jordi Font, que es va convertir en l’heroi de la tarda. Tot i estrenar el marcador, els vilafantencs van veure com en el primer temps el conjunt vallesà capgirava la truita.
Clapa, a punt de rematar i anotar el gol que donava la victòria al Vilafant.
Als primers compassos del primer acte les ocasions més perilloses les va tenir el Llagostense, que en accions individuals per banda i en ràpides sortides al contracop començava a posar setge a la porteria local. Els locals tampoc es quedaven de braços creuats i intentaven generar alguna ocasió que poses la por al cos del porter Javier, però a la màquina empordanesa li fallava engrassar alguna peça. Però una setmana més els homes del Paseo Galán es van fer forts amb l’estratègia i una magnífica execució d’una falta permetia a Linares fer el primer de la tarda (7). El que va ser ràpid llavors va ser el visitant Jose Angel, que no va deixar passar més d’un minut per aconseguir l’empat. A partir d’aquest instant, els locals van veure com les ocasions sovintejaven massa la seva porteria i com les sortides al contracop no es feien tant efectives com altres dies. Els pals i el porter Jordi van evitar la desgràcia, fins que a falta de pocs segons pel descans un cúmul d’errors permetia a Juan avançar al Llagostense amb un xut des de la frontal (20).
A la represa, petita neteja de cara d’un Vilafant que semblava haver-se tret la son de les orelles i que treballava amb possessions llargues per generar ocasions de perill que no arribaven. Però sorprenentment el conjunt local tastava la seva pròpia medicina i veia com els jugadors llagostencs feien molt mal al contracop. Sort en va tenir el conjunt empordanès del seu porter Jordi Font, que va estar brillant i va evitar que els vallesans ampliessin el seu compte golejador. Eren minuts difícils pels homes de Martínez i Abulí que s’estaven veien superats en defensa; però quan pitjor ho estaven passant, la fortuna es va aliar amb els vilafantencs i va permetre a Adrià empatar l’encontre després d’una acció estratègica a la sortida d’un servei de banda (28). Això va obrir les portes del partit al conjunt local i els va suposar una injecció de moral i confiança. El jove David va assolir el rol de revulsiu i va crear molt perill amb accions individuals, superant el seu marcador en cada u contra u, però el gol no arribava, fins que en una d’aquestes accions va enviar una gran passada al segon pal que Clapa, a l’estil Messi, va enviar al fons de la xarxa (36). Durant els pocs minuts que restaven, el Llagostense va pressionar de valent i ho va intentar de totes maneres però sense èxit. Topava una vegada rere altra amb la gran actuació de Jordi. A pocs segons per la fi, Víctor va poguer sentenciar en un contracop però la pilota va ser desviada a servei de banda. Sonà la botzina i tothom va poder respirar fons. Tres punts que tenen el seu pes en or i que permeten als homes del Paseo Galan deixar enrere el conjunt de la Llagosta.

VILAFANT FS-FEF: Jordi, Víctor, Adrià, Clapa, Miguel, Marcos, Linares, Nelson i David.
FS UNION LLAGOSTENSE: Javier, Isidro,David, Juan, Jose, Yeray, Juan Antonio i Jose Angel
Gols: 1-0,Linares(6);1-1,Jose Angel(7);1-2,Juan(20);2-2,Adri(28);3-2,Clapa(36);
Àrbitres: Sr Monge i Sr Pujol.
Incidències: una cinquantena de persones al Poliesportiu Muncipal de Vilafant.  Els àrbitres van mostrar cartolina groga al visitant Jose.