domingo, 26 de mayo de 2013

Remuntada i bitllet pels quarts

A quarts amb remuntada inclosa

Jordi Linares, s'ha convertit en el golejador de la copa amb nou dianes.
Victòria molt important la que va aconseguir el passat dissabte el Paseo Galan Vilafant a la pista del Tiana, una victòria que li dona l’accés directe als quarts de final de la Copa Catalunya. Els alt empordanesos, amb una gran actitud damunt la pista, van haver de suar de valent i fins i tot van haver de remuntar un resultat advers de dos gols, però en el tram final de partit van estar més encertats i van donar l’estocada a un dels millors conjunts de la lliga, assegurant-se així el primer lloc que dona l’accés directe a la següent ronda d’aquesta competició. El Vilafant que va saltar a la pista del Poliesportiu de Tiana era un Vilafant seriós i amb molta ambició per fer-se amb els tres punts que hi havia en joc. Tant fou així que la primera acció amb més perill arribava a la porteria local quan Adri rematava massa desviat amb el cap a la sortida d’un corner. Pocs instants després era Marcos qui no podia rematar pels pels una passada al segon pal. Però en la primera ocasió de perill del Tiana, Jordi s’anticipava a la sortida d’un corner i rematava de cap davant la sorpresa de la defensa visitant. S’avançava el conjunt local però els homes de Martinez i Abulí seguien fent un partit molt seriós. Poc després, Jordi Font veia el porter avançat i etzibava un xut des de la seva pròpia àrea que rebotava en el travesser i queia als peus de Clapa, que veia com el seu xut el rebutjava a corner David. I el que són les coses, del que hagués pogut significar l’empat es va passar al gol del Tiana. El conjunt del Maresme aprofitava una badada defensiva per ampliar l’avantatge en el marcador gràcies al gol de Jose. Els blaus semblaven estar tocats i passaven uns minuts de feblesa, si més no mental. A punt van estar d’encaixar el tercer a la sortida d’un corner, però els locals no van estar encertats. Els homes del Vilafant no van desistir i van seguir treballant per escurçar distàncies. Adri i Nelson van estar a punt d’aconseguir-ho en un parell d’ocasions, i fins i tot, aquest darrer va enviar dues pilotes al travesser. Però el conjunt vilafantenc va obtenir el seu premi en els darrers segons del primer temps, gràcies al remat de Nelson en una jugada de corner. S’arribava al descans i les sensacions eren bones, però calia transformar-les en gol. El Tiana sortia a la pista amb la clara intenció de començar a enllestir però no acabava d’estar encertat o topava amb la bona actuació de Jordi i de la defensa rival . Els homes del Vilafant van saber canalitzar el seu afany per remuntar amb la paciència i amb la perseverança. Possessions llargues esperant que aparegués aquella petita escletxa en la defensa local que permetés igualar l’encontre. Marcos disposava de la primera ocasió de perill per empatar però el seu xut marxava massa desviat, i el Tiana, que no volia ser menys, desaprofitava una contra que hagués pogut ser letal. Jugats només sis minuts de la represa, apareixia Linares per empatar l’encontre amb un potent xut des de la frontal . L’empat era bo pel Vilafant i molt dolent pel Tiana. Gairebé fregant l’equador d’aquest segon temps, el conjunt de Jorge Asensio es tornava a avançar gràcies al gol d’Isaac que aprofitava un rebuig a la frontal després d’un servei de cantonada. El Vilafant no va llençar la tovallola en cap moment i va continuar creient en la victòria. Els pals novament s’aliaven amb el conjunt local en un llançament de falta de Nelson des de la frontal. El mateix Nelson treia una pilota sota pals després del xut de Isaac, en una acció que tothom ja cantava gol. El partit estava molt obert i els alt empordanesos avisaven amb dues ocasions molt perilloses que no acabaven en gol per ben poc. Però faltava el millor per arribar, el minut de glòria dels vilafantencs. En el darrer minut Adri empatava l’encontre  amb un xut des de la frontal de l’àrea i donava la classificació virtual per la següent ronda; i amb el Tiana jugant a la desesperada el conjunt visitant recuperava una pilota perquè Linares marqués, a falta de pocs segons per la botzina,  el quart i definitiu gol que els donava el bitllet directe pels quarts de final. Victòria èpica d’un Vilafant que ha fet ple en aquesta primera fase de grups. Ara caldrà veure amb quin equip s’emparella per a disputar la següent eliminatòria. El que sí és gairebé segur és que el partit es jugarà a casa.

FUTSAL TIANA: David, Denis, Jose, Jesus, Jonhatan, Oscar, Alejandro , Cesar, Isaac, Jordi i Carlos.

VILAFANT FS-FEF: Jordi, Victor, Adrià, Clapa, Linares, Marcos, Haro, Nelson.

Gols: 1-0,Jordi(8);2-0,Jose(14);2-1,Nelson(20);2-2,Lina(26);3-2,Isaac(28);3-3,Adri(39);3-4,Lina(40);

Àrbitres: Sr Barceló i Sr Velasco

Incidències: una trentena d’espectadors van presenciar l’encontre d’un Tiana que centra totes les seves aspiracions en la copa.