domingo, 7 de octubre de 2012

Tres punts d'oxígen

Remuntada i victòria
Primera victòria de la Fundació aquesta temporada, en l’estrena dels figuerencs davant la seva afició. Després de la severa derrota en la primera jornada, el conjunt de Figueres necessitava més que mai sumar els tres punts davant els barcelonins. Els homes de Martínez i Abulí remuntaren en dues ocasions i a la tercera va anar la vençuda i van capgirar el marcador per aconseguir uns tres punts que van ser vitals per realçar la confiança dels figuerencs.
Els locals sortien a la pista i ja des del primer minut mostraven una intensitat defensiva i un ritme molt elevats. El partit estava molt igualat tot i els blanc i blaus semblaven controlar l’encontre. Però novament una errada defensiva l’aprofitava Jose per avançar els visitants i despertava les inquietuds a la grada. Els locals ho intentaven a través de Linares en una jugada individual des de la banda que no acabava en gol per ben poc. Però no semblava ser el dia dels figuerencs, que novament donaven massa facilitats en defensa i això ho aprofitava el colomenc Raul. Tot i el clar desavantatge, els figuerencs no baixaven els braços i a pocs segons del descans Adrià culminava al segon pal i escurçava distàncies. El segon acte estaria replet d’emocions i posaria les pulsacions al límit de tothom. Només transcorreguts cinc minuts de la represa, Clapa aprofitava el rebuig del porter després d’una potent xut llunyà de Linares. La fortuna no semblava estar aliada amb la Fundació i quedava ben clar quan l’Oliveras s’avançava gràcies un gol en pròpia porta de Miguel. Però tot tornava al seu lloc i es feia justícia amb l’autogol del visitant Jose i tornava a deixar el lluminós en taules a manca de vuit minuts. El partit es tornava boig i els homes de Roberto i Abulí ho posaven tot damunt la pista, amb la confiança pels núvols i molt segurs de poder aconseguir els tres  punts. Sense temps per disfrutar de l’empat, Cristian, el millor dels visitants, avançava els colomencs. I per posar més emocions a l’encontre, Clapa empatava novament pels locals, acabant una jugada rematant al segon pal. Els locals assetjaven la porteria visitant, però sense efectivitat, fins que Adri, a manca de cinc minuts per la fi, posava per davant el conjunt figuerenc en el marcador. A manca de tres minuts els àrbitres assenyalaven la cinquena falta al conjunt de l’Oliveras, i només en faltaven dos, una falta suposava el primer doble penal pels blanc i blaus, que mitjançant Adri aconseguien un avantatge que semblava definitiu. Però l’experiència de Cristian va ser clau per escurçar distàncies i posar la por al cos a tota la parròquia figuerenca quan quedava menys d’un minut. La sentència i la tranquil·litat la va posar Adri a falta de dotze segons executant magistralment un doble penal. Una victòria que dona aire a una Fundació que Havia començat amb molt mal peu aquesta temporada.

FE Figueres FS: Jordi,Miguel, Víctor, Linares, Marcos, Adrià, Nelson, Clapa, Dani Haro i Bruno, Albert(ps).
OLIVERAS FS: Juan, Joaquin, Marouan, Faisal, Jose, Cristian, Alejandro, Víctor, Raul, Cristian.
Àrbitres:. Pujol i Monge
Gols:0-1,Jose(12);0-2,Raul;1-2,Adri(20);2-2,Clapa(25);2-3,Miguel(pp)(30); 3-3,Jose(pp)(32);3-4,Cristian(32);4-4,Clapa(33);5-4,Adri(35)6-4,Adri(dp)(38);6-5,Cristian(40);7-5,Adri(dp)
Incidències: Una setantena de persones al Municipal de Figueres.Els àrbitres van ensenyar targetes grogues al figuerenc Linares i al visitant Faisal.