domingo, 30 de septiembre de 2012

Derrota clara i dolorosa

Victòria inapel·lable de l’Esplais

El nou Esplais de Castelló d’Empúries va debutar a la categoria amb una victòria contundent en el que era el primer derbi comarcal de la temporada. Els castellonins van ser superiors en tot moment i van mostrar un nivell molt per sobre dels figuerencs. Els castellonins van finiquitar l’encontre al primer temps i van viure de renda el segon.  Als moments previs, tots els ingredients típics d’un partit d’aquestes característiques. La tensió es palpava a la pista, i les graderies es començaven a omplir a mesura que s’apropava l’hora d’inici de l’encontre. A les banquetes, s’enfrontaven cares conegudes que en anys anteriors havien compartit banqueta. A la pista, gairebé tres quarts del mateix. El partit començava amb molt de respecte per part dels dos equips, però als quatre minuts de joc, Òscar Plaza robava una pilota a mitja pista al figuerenc Linares i es plantava sol davant el porter Jordi i finalitzava amb el què era el primer gol del derbi. Les coses es posaven bé pels locals i molt malament pels homes de Roberto i Jaume, que intentaven sense èxit arribar a la porteria de Toni. Mica en mica la qualitat dels locals s’anava imposant i arribaven les ocasions més perilloses dels homes de Carlos Ruiz. I només transcorreguts quatre minuts de la primera estocada castellonina, Juan, rematant des del primer pal, culminava un llançament de corner fent pujar el segon gol al lluminós de Castelló. Aquest gol va donar molta empenta als locals,que es creixien i feien el tercer al minut següent obra d’Isaac. Les coses pintaven molt magres pel conjunt figuerenc, que tot i lluitar per evitar la catàstrofe no es podia sobreposar a la superioritat castellonina. Els tècnics visitants, van intentar aturar aquest ritme amb un temps mort però ni això fou suficient. La manca de maduresa i de coneixements tècnics de futsal impedien que la Fundació s’apropés amb perill a la porteria visitant. Abans del descans, tornava a ser Isaac i després Dani qui ampliaven l’avantatge i deixaven sentenciat l’encontre a falta de jugar encara el segon temps. Al segon temps, es va acabar de notar la falta de rodatge d’uns figuerencs que els falten molts conceptes de futsal per assimilar i que en un partit com el derbi, no és el millor escenari per posar-los en pràctica. Els castellonins, amb un més que còmode avantatge en el marcador, van aixecar el peu del gas, i va ser quan els figuerencs van disposar d’alguns contracops sense èxit, gràcies a les intervencions de Toni i també de Boni, un dels millors del partit. A l’equador del segon temps Juan rematava una jugada al segon temps i ampliava l’agonia blanc i blanc i blava. Pels visitants, ho seguien intentant, Víctor, Haro i Linares, entre d’altres però sense èxit. Als darrers instants de l’encontre, una jugada individual de Dani acabava en gol i tancava el marcador d’un derbi clarament castelloní.

FS Eplais: Toni, Isaac, Òscar Plaza, Juan, Napo, Ivan, Boni, Juanjo, Andrés, Dani, Ronald i Sergi.
FE Figueres FS: Jordi,Miguel, Víctor, Linares, Marcos, Adrià, Nelson, Clapa, Dani Haro i Bruno.

Àrbitres:Canals i Albarrán.
Gols: 1-0,Oscar Plaza(4);2-0,juan(8);3-0,Isaac(9);4-0,Dani(13);5-0,Isaac(19);6-0,Juan(28);7-0, Dani(39);

Incidències:Ple absolut al Municipal de Castelló d’Empúries.